25 huhtikuuta 2011

Synttärileivonnaiset



Tässä ois sitte niitä leivonnaisia. Miinan kanssa tekastiin synttärikakku launtai-iltana ja muut leivonnaiset sunnuntaiaamuna. Suklaamokkakakku (VHH )oli ainoa tarjolla oleva karppausherkku, mutta se kyllä oli niin suosittu että olisi ehkä pitänyt tehä niitä kaksi kappaletta..
Pohja:
~ 0.75 dl kermaa
~ 150 g voita
~ ½ dl normaalia kaakaojauhetta
~ 3½ dl tummaa leivonta kaakaojauhetta
~ makeutusta maun mukaan
Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen muut aineet. Ota taikinasta sivuun noin 1½ rkl myöhempää käyttöä varten. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä taikina siihen tasaisesti. Laita jääkaappiin hyytymään siksi aikaa, kun valmistat kakun täytteen.


Täyte:
~ 4 dl kermaa
~ 4 kananmunaa
~ makeutusta maun mukaan
~ 4-5 liivatelehteä
~ 1 dl vahvaa kahvia
~ 1½ rkl taikinaa (pohjasta)
Vatkaa kerma ja kananmunat erikseen vaahdoiksi. Laita liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Yhdistä vaahdot ja lisää makeutus. Liutota liivatteet kuumaan kahviin ja lisää pohjasta erikseen otettu taikina siihen. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää se pikkuhiljaa kermamunavaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada jääkaapista otetun pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ennen koristelua ainakin 3 tuntia. Koristele suklaakirjaimilla ja -numeroilla sekä sokerihelmillä.



Sunnuntaiaamuna tehtiin sitten cupcakeja eli suklaamuffinsseja, joihin laitettiin kuorrute päälle. Taikinaan käytettiin pääsiäisenä syömättä jääneet suklaamunat.
~ 300 g voita
~ 3½ dl sokeria
~ 5 kananmunaa
~ ½ dl tummaa leivontakaakaojauhetta
~ ½ dl normaalia kaakaojauhetta
~ 6½ dl vehnäjauhoja
~ 3 tl leivinjauhetta
~ 3 tl vaniljasokeria
~ 200 g pieniksi murskattua suklaata/suklaamunia
~ 3 dl maitoa



Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat.



Lisää seokseen kaakaojauheet, vaniljasokeri, leivinjauhe sekä murskatut suklaat. Sekoita hyvin ja lisää vehnäjauhot sekä viimeisenä maito.



Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada muffinssivuokiin. Me käytettiin pieniä vuokia ja muffinsseja tuli yhteensä 49 kappaletta. Paista 225-asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.



Muffinsseista tehtiin cupcakeja kuorrutteen avulla:
~ 150 g maustamatonta tuorejuustoa
~ 75 g voita
~ 1 dl vaaleanpunaista mansikka-tomusokeria
~ 3½ dl (normaalia valkoista) tomusokeria
Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto tehosekoittimella. Lisää tomusokerit. Vatkaa, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Lisää pursottimeen.


Pursota muffinssien päälle reilusti täytettä. Vaaleanpunasta kuorrutetta riitti 31 muffinssiin.





18 muffinssia jäi ilman pinkkiä kuorrutetta, joten me paineltiin niihin keskelle suklaamunia.



(Nämä oli selvästi epäsuositumpia ku ne vaaleanpunaiset unelma-leivokset :D)


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sä taidat todella diggailla leipomisesta ;D Ite oon aina ihan väsy sen jälkee ku leivon jotai muffinsseja, et sit ei jaksaakaa taas parii kuukautee leipoo...:D

Henni kirjoitti...

Joo tykkään kyllä tosi paljon! Se on hauskaa ja aika helppoaki :) Haha, oispa mullaki nuin päin, mie ku ylleensä alan leipoon niin sitte leivon viikon putkeen joka päivä :D