11 kesäkuuta 2011

Herkkuraparperipaistos

Iltapäivällä vanhempien luona kyläillessäni kävimme nuoremman isosiskoni H:n kanssa leikkomassa kasvimaalta raparperit talteen ennen kuin ne kukkisivat. Raparperin varsia saimme talteen yhteensä 7.5 kiloa. Äiti sitten pyysi, että tekisimme raparperipaistosta ja tartuimme vanhemman isosiskoni M:n kanssa tuumasta toimeen:
Raparperipaistos
~ 10 vahvaa raparperin vartta
~ 3-4 rkl perunajauhoja
~ 4 dl vehnäjauhoja
~ 3 dl sokeria / 2 dl fariinisokeria ja 1 dl valkoista sokeria
~ 300 g voita
~ 4 dl kaurahiutaleita
Pese ja pilko raparperit. Sekoita 2 dl:aan sokeria perunajauhot ja ripottele raparperien päälle.
Sulata voi ja sekoita siihen vehnäjauhot ja kaurahiutaleet sekä 1 dl sokeria. Taputtele seos tasaiseksi raparperien päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 35 minuuttia.
Tarjoiluun:
~ vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Nuoremman isosiskon H:n kanssa sitten jaettiin loput raparperit keskenämme, mie otin 3 ja sisko 4 kiloa. Illalla vielä pesin varret, pilkoin ne paloiks ja pistin pakkaseen. Kyllä nyt kelpaa leipoa kaikkea karppiherkkuja!

Ei kommentteja: