14 helmikuuta 2012

Ystävänpäiväyllätys


 ♥ HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE LUKIJOILLE ♥


Tein tänään avomiehelle ystävänpäiväyllätyksen: maukkaan ja romanttisen illallisen. Vuodessa on muutama överiherkuttelupäivä ja tämä ystävänpäivä on just sellainen. Muita ovat jouluaatto, uusivuosi, juhannus, vappu ja minun synttärit. Niin ja pääsiäinen ja Laurin synttärit ja Iineksen synttärit ja joka toinen lauantai ja... Noh, kuitenkin. Eilen tein jo tiramisu-jälkiruoan valmiiksi jääkaappiin odottamaan tätä päivää. Tiramisuun voi käyttää savoiardi-keksejä, valmista sokerikakkupohjaa tai sokerikakkupohjan voi tehdä itse (kuten mie tein). Pyrin yleensäkkin tekemään kaikki, enkä halua valmiina ostaa mitään. Lisäski sokerikakkupohja on superhelppo ja nopea tehä ite. Ja se maistuu paremmalle ku joku kaupan kuivakökköpohja ;)


Sokerikakkupohja
~ 2 kananmunaa
~ 0.75 dl sokeria
~ 0.75 dl jauhoja
~ 1 tl leivinjauhetta
Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Lisää loput aineet. Kaada taikina pellille, paista 225-asteessa 5-10 minuuttia (paistoaika riippuu taikinan paksuudesta). Paloittele valmista kakkupohjaa vuodan pohjalle odottamaan (n. sentin kerrokseksi).


Tiramisun valmistus:
~ 2 kananmunaa
~ 0.75 dl sokeria
~ 250g tuorejuustoa (ei ole pakko olla mascarponea, kunhan ei ole vähärasvaista eikä mitään kasvisrasvamömmöä)
~ kaakaojauhetta
~ 1 dl vahvaa kahvia
Keitä kahvi, käytä kahvinpuruja n. 2 x enemmän kuin tavallisesti. Lisää kahvinpurujen joukkoon myös 1 tl kaakaojauhetta. Kun kahvi on valmis, nosta se jäähtymään. Erota valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää seokseen tuorejuusto. Kääntele/nostele valkuaisvaahto varovasti keltuaisvaahdon sekaan, älä sekoita liikaa. Käytä ½ kahvista kostuttaaksesi vuoan pohjalla olevat kakkupalat. Lisää kakkupalojen päälle ½ tuorejuustoseoksesta. Levitä päälle hieman kaakaojauhetta. Nostele vielä kerros kakkupaloja vuokaan, kostuta ne lopulla kahvilla ja kaada päälle loput tuorejuustoseoksesta. Ripottele päälle vielä kaakaojauhetta. Laita jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi tai useammaksi tunniksi.


 Pääruoaksi: spagettia ja jauhelihapullia kastikkeessa



Jälkkäriksi kuumaa kaakaota jossa iso nokare kermavaahtoa sekä tietenkin tiramisua.
Nam nam, nyt on maha täysi!

2 kommenttia:

H / Lumimäellä kirjoitti...

Namii!!! Jos vain olette ens vloppuna siellä kotosalla, niin voisin oikein mielelläni maistaa jotain tuommoista tiramisua... :D

Kuolahan täällä valuu... :D

Henni kirjoitti...

Näillä näkymin ollaan kyllä kotona, Posio-vkl siirtyy taas ainakin yhellä viikolla eteenpäin. Ehkä mie voin tuomosta tekasta ahkerille "remonttireiskoille" ;)