27 huhtikuuta 2013

"Grilliherkkuja"

 Otsikon sana grilliherkkuja on sen vuoksi ""-hipsujen sisässä, että herkkuja ei oo grillattu, vaikkakin aika grilliherkkuja ne on. Tänä kesänä on kyllä pakko saaha ostettua se pikkuinen grilli, jolla vois sitte parvekkeella grillailla! Grillikausi on nyt siis aloitettu, vaikkakin ehta ja oikea grilli vielä puuttuukin..
Herkuteltiin pekonilla, sipulilla, kesäkurpitsalla, juustoisilla tomaateilla ja valkosipulileivillä. Paista ensin suolalla ja pippurilla maustetut kesäkurpitsat voissa paistinpannulla. Lisää pannulle myös lohkottu sipuli. Kun kesäkurpitsat ja sipulit on kypsiä, siirrä ne toiseen paistinpannuun, joka on miedolla lämmöllä ja jossa on folio/kansi päällä. Paista sitten pekonit ja siirrä ne myös toiselle pannulle. Murskaa kaksi valkosipulinkynttä pannulle jossa on edelleen pekonien rasvat ja lisää leivänpalaset joukkoon (mikä tahansa leipä varmasti käy, mie käytin ite tehtyä vuokaleipää), paista rapeiksi. Halkaise tomaatit, mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla. Leikkaa jokaisen päälle pala juustoa. Paista tomaatteja uunissa 225 asteessa keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä. Tarjoile herkut!
  Ruoan kanssa oli tarjolla itetehtyä chilimajoneesia (majoneesia, chilijauhetta, paprikajauhetta, suolaa, pippuria ja pikkusen Poppamiehen savuchili-kastiketta), coleslaw'ta ja perunasalaattia.
Oottaako muutki yhtä paljon ku mie että pääsee kunnolla grillaan?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Odottaa ehdottomasti!!!!! Kesä tulee!

Laura Hoisko kirjoitti...

Saakohan parvekkeella grillata mimmosella grillillä vaaan? Mäki haluun grillin:)

Henni kirjoitti...

Vähän luulen että vaan sähkögrillit on sallittuja, eli perinteiset pallogrillit ja kaasugrillit kiellettyjä. Kannattaa varmaan ottaa selvää taloyhtiön säännöistä..
Ps. Huomasin että Biltemassa on sähkögrillejä alle kolmellakympillä, ehkä täytyy poiketa siellä ostoksilla ;)

Laura Hoisko kirjoitti...

Oi niin halpoja! Kiitti vinkistä :)