25 huhtikuuta 2013

Suklaiset mokkacupcaket

Kahvia en juonu raskauen aikana, enkä juo vieläkään imetyksen vuoksi, mutta silti välillä tekee mieli jotain kahvinmakuista. Siihen ratkaisu on miedosti kahville maistuvat, suklaiset mokkacupcaket.
 Suklaiset mokkacupcaket (7 kpl)
muffinit
~ 50 g pehmeää voita
~ 1 dl sokeria
~ 1 tl vaniljasokeria
~ 1 muna
~ 2 dl vehnäjauhoja
~ 1½ tl leivinjauhetta
~ ½ vahvaa kahvia
kuorrute
~ 1 rkl vahvaa kahvia
~ 15 g voita
~ 40 g maustamatonta tuorejuustoa
~ 2 rkl leivontakaakaota
~ n. 100-150 g tomusokeria (maun mukaan)
 Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmuna. Keitä vahvaa kahvia: laita kuppiin 4 mitallista kahvia, kaada päälle 1½ dl kiehuvaa vettä ja anna olla 5 minuuttia. Kaada suodatinpussin läpi. Sekoita jauhot keskenään ja kaada ne vuorotellen ½ dl kahvin kanssa taikinaan, vispaa huolella. Siivilöi jauhot, jotta vältät taikinassa jauhopaakut. Kaada muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä. 
Vispaa tasaiseksi massaksi keskenään voi, 1 rkl kahvia ja tuorejuusto. Siivilöi kuorrutteeseen kaakaojauhe ja tarvittava määrä tomusokeria. Tomusokerin määrä riippuu siittä, kuinka jähmeää seoksesta haluat. Pursota kuorrute muffinssien päälle.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko sulla millanen pursotin jolla pursotat kuorrutteen? Tulee niin hieno!!

Henni kirjoitti...

Olen ostanu Clas Ohlsonista kertakäyttöisiä pursotinpusseja, joihin tulee kolme erilaista tyllaa mukaan :) Löydät ne täältä: http://www.clasohlson.com/fi/Pursotinpussi/34-9538

Anonyymi kirjoitti...

Voiko tuosta kuorrutteesta jättää kaakaojauheen pois tai laittaa siihen tilalle jotain muuta?

Henni kirjoitti...

Sen voi jättää kokonaan pois, jolloin kuorrutteesta tulee valkoista, tai sitten sen voi korvata ihan normaalilla kaakaojauheella, jos leivontakaakaota ei satu olemaan. Toki kaakaojauheen tilalta voi raastaa vaikkapa suklaata kuorrutteeseen, mutta silloin pitää varmistaa että suklaapalat on niin pieniä että mahtuvat tyllan läpi :)