31 lokakuuta 2015

Halloween herkut - munattomat muffinssit


Kävin lasten kanssa ystäväni halloween-pippaloissa ja nyyttäreiden hengessä veimme sinne pientä purtavaa. 


 Pienet hämähäkki (mustekala? musta sammakko?) -koristeet tein jo edellisenä päivänä ja jätin ne kuivumaan jotta pysyisivät sitten hyvin kasassa. Myös muffinssit tein jo edellisenä päivänä jääkaappiin, mutta pursotukset ja koristelut vasta juuri ennen juhlia. 



Tarjottavissa ei saanut olla kananmunaa allergian vuoksi, joten tein elämäni ihkaensimmäiset 

munattomat banaanikanelimuffinssit
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl kanelia
2 dl sokeria
2 banaania soseutettuna
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl voisulaa

Tässä ohjeessa banaanit siis korvaavat kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa voisula, banaanisose sekä jogurtti. Yhdistä aineet hyvin sekoittaen. Paista 175°C uunin keskitasossa muffinssivuoissa 25 minuuttia. 


Yleensä teen cupcakekuorrutteen aina esim. tällä ohjeella, eli kuorrute koostuu voista, tuorejuustosta ja tomusokerista. Koska tuorejuustoa ei löytynyt kaapista, tein normaalin kakkukuorrutteen, jota siis ruukaan käyttää kakun kuorrutukseen. 


kuorrute
2 dl kermaa vaahdotettuna
pari rkl maitorahkaa
pari rkl tomusokeria
vaniljasokeria
elintarvikeväriä (mustaa)

Vaahdota kerma, lisää sokerit siivilän läpi joukkoon. Lisää myös maitorahka ja elintarvikeväri. Kuorrute oli helpompi tehdä kuin normaalicupcakekuorrute ja se on riittoisampaakin, maultaan raikkaampaa eikä niin makeaa. Pari miinuspuoltakin huomasin: ensinnäkin seos on paljon pehmeämpää, jolloin pursotus ei pysy välttämättä niin hyvin kasassa ja tekemäni sokerimassakoristeet upposivat pursotukseen ehkä turhankin hyvin. Lisäksi sokerimassa alkoi päästämään pikkuhiljaa mustaa väriä kuorrutteeseen muutamien tuntien päästä koristeiden lisäämisestä. 



Ihanaa halloweenia kaikille!


Ei kommentteja: