05 joulukuuta 2016

Suklainen karpalomoussekakku

Tämä kahvipöydän komistus on näyttävyydestään huolimatta hyvin yksinkertainen toteuttaa. Idea reseptiin syntyi kun kuulin anopin aikeista tulla kyläilemään - pakkasesta löysin mutakakun ja päätin tuunata sitä hieman jääkaapissa kököttävillä karpaloilla. 

Koska karpaloiden ja kerman yhdistelmä on taivaallinen, ajattelin tekaista kermaisen moussen mutakakun päälle. Jääkaapista ei löytynyt kermaa, mutta päädyin mascarponen ja vaahtoutuvan vaniljakastikkeen yhdistelmään - niitä kun sattui löytymään - ja moussen pääraaka-aineet olivat selvillä. 

Ohje ei ole vaikea, mutta hyytyminen vaatii aikansa. Myös koristeiden annoin kovettua jääkaapissa, mutta miksikäs ei kakkua voi tarjoilla myös heti koristelun jälkeenkin. 


Suklainen karpalomoussekakku
200 g mascarponea
 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (pirkka)
hunajaa
3 dl karpaloita
6 liivatelehteä
tilkka maitoa / punaista mehua
1 rkl mansikkatomusokeria

lisäksi
mutakakku (esim. Frödingen)

pinnalle
75 g suklaata sulatettuna (Fazerin sininen)
50 g suklaata rouhittuna
karpaloita

Vuoraa syvä mutta halkaisijaltaan pieni (mutakakun kokoinen) kulho/vuoka elmukelmulla. Tarkista, että vuoan yläosa on mutakakun kokoinen, tai ei ainakaan suurempi. 

Vaahdota vaniljakastike, lisää mansikkatomusokeri. Murskaa marjat ja sekoita ne mascarponeen. Liota liivatteita kylmässä vedessä reilu 5 min. Keitäytä mehu/maito ja liuota puristellut liivatteet nesteeseen. Sekoita lios mascarponemassaan ja sekoita massa puolestaan vaniljavaahtoon. Makeuta mousse hunajalla, tarkista maku! Osa tykkää makeammasta, osa haluaa että karpaloiden kirpeys tulee enemmänkin esiin. 

Kaada mousse kulhon pohjalle ja lisää päällimmäiseksi juuri pakastimesta otettu mutakakku - nurinpäin käännettynä tietenkin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia, mielellään yön yli. 


Kun kakku on hyytynyt, laita sen päälle tarjoilulautanen ja käännäytä ympäri. Irrota kulho ja kelmu varovasti, laita kakku jääkaappiin odottamaan koristelua.

Rouhi suklaa. Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada se varovasti kakun päälle. Levittele sulaa suklaata varovasti kohti kakun reunoja ja anna suklaan valua itsekseen alas. Ripottele päälle suklaarouhe ja karpalot. Ihanaa! 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, upea! Testaankin joulupöytään :)